Magazín o bezpečnosti

Magazín o SSL certifikátech a certifikačních autoritách pro Vás píší odbornící z SSLmarketu.

GeoTrust - největší autorita rodiny Symantec

Certifikační autorita GeoTrust je aktuálně nejpoužívanější certifikační autoritou na světě. Tato certifikační autorita se snaží poskytovat prvotřídní služby za rozumnou cenu a certifikáty GeoTrust jsou proto oblíbené a cenově výhodné.

Historie společnosti GeoTrust

GeoTrust vznikl v roce 2001, v době rozvoje internetového podnikání a takzvaných "dotcom" internetových firem. Založil ho Neal Creighton spolu se svými společníky Chrisem Baileyem a Kefeng Chenem.

Ve stejném roce koupil GeoTrust od společnosti Equifax jejich téměř krachující certifikační služby a restartoval toto ponikání. Brzy se jim podařilo vytvořit úspěšnou společnost úspěšnou společnost vydávající digitální certifikáty, která má zastoupení ve více než 150 zemích světa.

Porážka GoDaddy a lídr na trhu

V novém tisíciletí GeoTrust bojoval o pozici lídra na trhu digitálních certifikátů a dlouhou dobu byl druhou nejoblíenější certifikační autoritou. Růst se však nezastavil a podle dostupných informací porazil v podílu na trhu své hlavní konkurenty GoDaddy a Comodo.

GeoTrust se stal v roce 2010 dle Alexa Netcraft Index nejpoužívanější certifikační autoritou a porazil svým tržním podílem dosud vedoucí certifiakční autoritu GoDaddy (krom digitálních certifikátů se zabývá webhostingem a registrací domén). Stejný index potvrdil prvenství GeoTrustu o rok později. Alexa index zkoumá populární weby s více než milionem návštěvníků, mezi kterými byl GeoTrust na více než 34.000 doménách.

Podle aktuálních dat výzkumníků z W3Techs je GeoTrust jedničkou s těsným vedením před autoritou Comodo, GoDaddy je podle posledních dat třetí.

Pod křídla Symantecu

Logo certifikační autority SymantecCertifikační autoritu GeoTrust koupil v roce 2006 Verisign za 125 milionů dolarů. Před dvěma lety byl Verisign za více než miliardu dolarů koupen Symantecem a GeoTrust se stal součástí této velké rodiny certifikačních autorit.

V ní zastupuje největší tržní podíl ze všech certifikačních autorit rodiny Symantec. Dle dat W3Techs.com je podíl všech certifikátů GeoTrust v rodině Symantec celých 63 %.

Podíl certifikátů GeoTrust v rodině Symantec

Podíl jednotlivých autorit v rodině Symantec. Zdroj: W3techs.com

Univerzální certifikáty za dobrou cenu

SSL certifikáty GeoTrust doporučujeme pro všechny projekty, které chtějí získat důvěryhodný a kvalitní certifikát za výhodnou cenu. Certifikáty GeoTrust s rozšířeným EV ověřením a zeleným pruhem nabízí známé výhody EV certifikátů za bezkonkurenční cenu, kterou jiné certifikační autority nenabízí.

Pokud máte zájem získat informace o konkrétních produktech GeoTrust či poradit s výběrem, neváhejte se obrátit na naši zákaznickou podporu, nově i přes živý online chat.

Seriál o certifikačních autoritách

Další zajímavosti ze světa certifkačních autorit najdete v dalších článcích na našem blogu.

Symantec logo Symantec - staronový lídr v online bezpečnosti, v současnosti nejprestižnější certifikační autorita na světě.
 Thawte logo Thawte - jedním z průkopníků digitálních certifikátů. Od svého založení vydala již přes milion SSL certifikátů a svoje produkty nabízí ve více než 240 zemích světa.
RapidSSL logo RapidSSL - vlastněna a řízena společností GeoTrust, Inc. Na trhu RapidSSL vystupuje jako samostatná značka a zaměřuje se na levné typy certifikátů.

Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
Certifikovaný Symantec Sales Expert Plus 
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz

Pole s hvězdičkou * jsou povinná.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • cau

    15. 4. 2015 9:14:15 | Mira

    ppppppppppppppppppppaaaaaaaaaaaaaa

    Odpovědět