Magazín o bezpečnosti

Magazín o SSL certifikátech a certifikačních autoritách pro Vás píší odbornící z SSLmarketu.

Jak na web přidat pečeť certifikační autority

(24. 4. 2013) Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, jak na svůj web umístit symbol vaší certifikační autority a ještě zvýšit pocit bezpečí na vašem webu.

K čemu je dobrá pečet autority?

Po vystavení a instalaci SSL certifikátu si na svoje stránky můžete umístit pečeť certifikační autority, která certifikát vystavila. Návštěvník stránek ihned vidí, že stránky jsou zabezpečené SSL certifikátem příslušné autority. Informaci o platnosti certifikátu a jeho vlastníkovi je možné kliknutím na pečeť ihned ověřit.

Norton Secured Seal

Symbol Norton Secured, který je zobrazen na pečeti Symantec certifikátů (dříve VeriSign), je nejznámějším symbolem bezpečnosti na internetu. Denně je návštěvníkům zobrazen 700milionkrát a je i mezi laickými návštěvníky velice známý. Pokud vlastníte certifikát autority Symantec, doporučujeme využít tuto výhodu a zařadit se mezi prestižní skupinu webů, které tento symbol zdobí.

Pečeť Norton Secured SealSymantec umožňuje zvolení třech velikostí své pečetě a také volbu mezi animovaným a statickým obrázkem.

Pro vygenerování správného kódu pro váš web navštivte Norton Secured Seal Installation Instructions. Zde zvolíte parametry budoucí pečetě a stránka vám vygeneruje kód, který vložíte do svých webových stránek.

Návštěvník webu uvidí po kliknutí na pečeť detail vašeho certifikátu a jeho platnost. V detailu zprávy také uvidí, že váš web byl Symantecem zkontrolován na přítomnost škodlivého kódu (funkce Web Site Malware Scan) a je z tohoto pohledu bezpečný.

Detail Norton Secured Seal

Detail domény a certifikátu, jak ho vidí návštěvník po kliknutí na pečeť.

Symbol Norton Secured Seal můžete u vaší domény  zobrazovat i ve výsledcích vyhledávání. Více informací naleznete v článku Symantec Seal-in-Search - pečet Symantec ve vyhledávačích, zabývající se touto prémiovou funkcí Symantec certifikátů.

Thawte Trusted Site Seal

Thawte je tradiční a ověřená certifikační autorita, jejíž logo a symboly jsou světoznámé. Velkou oblibu si Thawte získalo i ve střední Evropě a použití Thawte pečeti by mělo být samozřejmostí pro každého vlastníka Thawte certifikátu.

Certifikační autorita Thawte umožňuje volbu mezi třemi velikostmi pečeti, a krom čtvercového nabízí i obdélníkový tvar.

Thawte trusted site seal

Na výběr máte tři rozměry pečeti.

Kód skriptu pro vaši webovou stránku si můžete vytvořit na stránce Thawte install your thawte trusted site seal. Můžete zvolit mezi obrázkem s vysvětlujícím textem, který se zobrazí po najetí myší. nebo čistě obrázkovou variantou.

Detail Thawte trusted site seal 

GeoTrust True Site Seal

Pečeť GeoTrust Site SealCertifikační autorita GeoTrust má stejně jako předchozí autority dynamickou pečeť. Kliknutím na pečeť lze ověřit veškeré informace o certifikační autoritě a platnosti daného SSL certifikátu. Je možné si vybrat jednu ze tří grafických variant pečetě.

Na vhodné místo na vašem webu umístíte kód pečeti. Pro zjednodušení si můžete zkopírovat tento univerzální kód a vložit na své stránky. 

<!-- GeoTrust QuickSSL [tm] Smart Icon tag. Do not edit. -->
<script language="javascript" type="text/javascript" src="//smarticon.geotrust.com/si.js">
<!-- end GeoTrust Smart Icon tag -->

Návštěvník stejně jako v předchozích případech uvidí po kliknutí na pečeť zprávu autority. V ní si může ověřit identitu provozovatele a platnost SSL certifikátu GeoTrust.

GeoTrust Site Seal

RapidSSL pečeť

Pečeť certifikační autority RapidSSLCertifikační autorita RapidSSL zobrazuje pečeť jako animovaný obrázek GIF. Výhodou je tedy jednoduchá instalace pečeti, avšak po kliknutí na ni se nezobrazí detaily o certifikátu.

Na vhodné místo na vašem webu stačí jednoduše umístit tento animovaný obrázek. Stáhnout ho můžete zde.

Pečeť na webu je symbol bezpečí

Věříme, že na svůj web rádi umístíte symbol certifikační autority, jejíž certifikát využíváte a zvýšíte tak důvěru návštěvníků a jejich pocit bezpečí.

Neváhejte se v případě potřeby obrátit na naši zákaznickou podporu, nově i přes živý online chat.

Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
Certifikovaný Symantec Sales Expert Plus 
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz

Pole s hvězdičkou * jsou povinná.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Ověření v adresním řádku, nikoliv obrázkem

    16. 5. 2013 0:28:05 | Jakub

    Neměla by naše snaha směřovat spíše k tomu, aby si uživatelé kontrolovali stav certifikátu v adresním řádku, než aby se spokojili s grafickým prvkem na stránce?

    Odpovědět

  • jednodušší kontrola

    30. 5. 2013 8:45:38 | Zechmeister, SSLmarket

    Dobrý den pane Jakube, pečeť CA je doplněk sloužící k lepšímu ověření certifikátu; netvrdíme, že má nahradit manuální kontrolu certifikátu. Tu však provádí špíše pokročilí uživatelé, pečeť může využít i laik.

    Odpovědět