Na co se můžete těšit v příštím roce

7. 1. 2020 | Jindřich Zechmeister

Naši zákazníci ví, že SSLmarket přináší všechny nejnovější produkty CA DigiCert. Jako DigiCert Partner of the Year jsme lídr v inovacích a v rozsahu služeb nabízeným naším zákazníkům. Na příští rok 2020 pro vás chystáme řádu novinek. Seznamte se s nimi už teď.

Všechny certifikáty v nové platformě

Po novém roce budou všechny certifikáty v naší nabídce vydávány pomocí CA DigiCert a nejmodernější platformy tohoto typu na světě. Zákazníci získají své certifikáty ještě rychleji a snadněji. Zjednodušení a uložení ověření až do doby expirace, automatické ověření subjektů a okamžité vydání nebo zcela bleskové přegenerování certifikátů; to vše jsou hlavní výhody vydávání SSL/TLS v platformě DigiCertu. Všechny serverové certifikáty v naší nabídce budou podporovat ECC kryptografii a EC klíče.

Díky této změně přestanou platit i některá specifická omezení, zejména pro práci se SANy. O tom však v dalším odstavci.

Zjednodušení SANů a práce s nimi

Pro naše zákazníky bude největším přínosem přepracování logiky a fungování SANů u současných certifikátů. V současnosti je potřeba pamatovat na pravidla jednotlivých CA a není možné v certifikátech kombinovat "normální" SANy s těmi hvězdičkovými. Tomuto omezení konečně odzvoní.

Jako nejlepší příklad slouží nahrazení původního certifikátu QuickSSL Premium certifikátem Standard DV. Jistě si vybavujete, že QuickSSL mohl mít za příplatek 4 SANy, které ale musely být subdoménou domény hlavní v Common name. To už se Standard DV neplatí a naopak můžete v tomto certifikátu mít jako SANy i nesouvisející domény (různé od domény v Common name) a hvězdičkové SANy.

Dalším certifikátem, který se stává díky SANům výrazně atraktivnějším, je DV certifikát SSL 123 od Thawte. Ten původně SANy vůbec nepodporoval. Již brzy budete moci se SSL 123 zabezpečit různé domény a použít hvězdičkové (wildcard) SANy.

Wildcard certifikát již nebude samostatný produkt

Při čtení předchozího odstavce vás jistě napadlo, že nová možnost vložení hvězdičkového SANu do certifikátu je protipól současného stavu, kdy hvězdičkové SANy musí být výhradně ve hvězdičkových Wildcard certifikátech.

Opravdu dochází k uvolnění tohoto pravidla a Wildcard certifikáty nebudou samostatnou kategorií. Hvězdičkový certifikát budete moci zadat do DV či OV certifikátu a vytvořit si maximálně flexibilní kombinaci přesně podle vašich potřeb.

Nadále platí, že Wildcard SANy nemohou být v EV certifikátech s rozšířeným ověřením. To však není omezení DigiCertu, ale celého odvětví a je tomu tak kvůli vyšší bezpečnosti EV certifikátu, který se tak dá použít výhradně na doménách v něm uvedených.

Secure Site produkty v novém

Prestižní řada produktů Secure Site se představí jako produkty CA DigiCert; certifikační autorita Symantec ukončí vydávání. Certifikáty Secure Site budou nadále garancí nejvyšší úrovně služeb a doplňkových funkcí. Všechny Secure Site certifikáty u DigiCertu podporují ECC klíče a tato funkce už není výsadou produktů s označením Pro.

Jako největší výhody doplňkových funkcí Secure Site produktů zmíním ochranu proti malwaru na webu díky pravidelným kontrolám nebo mimořádně vysokou garanci CA proti prolomení zabezpečení certifikátem, která činí 1,75 milionu USD (tzv. Netsure Protection Warranty).

Novinky využijete již brzy

V současnosti děláme maximum pro to, abychom vám tyto novinky přinesli už na začátku roku 2020. Sledujte tento blog, sekci Novinky na SSLmarketu či naše sociální sítě a vše se včas dozvíte! Věříme, že inovace produktů přispějí k vaší ještě větší spokojenosti při jejich využívání.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz