Nový kreditní systém pro snadnou správu plateb

18. 6. 2015 | Jindřich Zechmeister

Ušetřete čas při hromadném objednávání. Představujeme kreditní systém. Pokračujeme v plnění přání našich zákazníků a po nedávném uvedení API umožňujeme automaticky platit certifikáty nabitým kreditem. Objednávka je tam komfortnější a plně automatická.

Automatická úhrada objednávek

Se zapnutým kreditním účtem a dostatečným kreditem nemusíte každou objednávku SSL certifikátu platit zvlášt. Kreditní systém se o vše postará automaticky.

Po vložení objednávky certifikátu na účet s aktivním strháváním z kreditu bude objednávka přijata v pozastaveném stavu. Toho se neobávejte, protože nejpozději do 5 minut bude objednávka zpracována a uhrazena ze zůstatku kreditu na účtu. Kontrola objednávek probíhá periodicky.

Kreditní účet sslmarket

Snadné nabíjení kreditu

Nabíjení peněz na kreditní účet je možné několika způsoby. Můžete samozřejmě poslat peníze převodem na účet; platba bude mít váš unikátní variabilní symbol, který vám byl přiřazen. Můžete samozřejmě dobíjet i trvalým příkazem. Druhou možností dobití je platba online platební kartou. Upozorňujeme, že veškeré platby jsou včetně DPH.

Na dobitou částku obdržíte zálohovou fakturu a z kreditu čerpané služby uvidíte v kreditních pohybech. Za uplynulý měsíc k čerpaným službám obdržíte doklad, abyste je mohli podle rozpisu zanést do vašeho účetnictví.

Upozorňování na nízký zůstatek

Kreditní systém vás samozřejmě umí upozornit na nízký zůstatek. Vlastní kritickou hladinu si nastavíte v nabídce Upozorňování na nízký kredit.

Pokud byste pro objednávku certifikátu neměli dostatečný zůstatek, budete informováni e-mailem. Zůstatek pak můžete navýšit a objednávka bude pokračovat až k vystavení certifikátu. Druhou možností je vypnout automatické strhávání z kreditu a vytvořit objednávku novou. Oba způsoby není možné u již zadané objednávky kombinovat.

kreditní účet sslmarket - upozorňování na nízký kredit

Přehled transakcí

Na kreditním účtu jsou k dispozici zmíněné přehledy čerpaných certifikátů a též přehled účetních transakcí za dané období. Budete mít tedy naprostý přehled o tom, za co byl váš kredit čerpán. Účetní pohyby zachycují změny a zůstatky na kreditním účtu z pohledu účetnictví.

Přehled kreditních pohybů zobrazuje detaily SSL certifikátů, které byly kreditem uhrazeny.

Kreditní účet sslmarket - kreditní pohyby

Přehled čerpání kreditů si můžete uložit jako tabulku.

Přehled čerpání kreditů si můžete uložit jako tabulku

Zákazník SSLmarketu i jeho účetní mají všechny informace o čerpání kreditu přehledně k dispozici.

Kredit je ideální doplněk k API SSLmarketu

Hrazení objednávek SSL certifikátů z kreditu pomůže zejména zákazníkům využívajícím API SSLmarketu. Objednávku do SSLmarketu pošlete přes API a ta bude automaticky uhrazena z kreditu. Nemusíte SSLmarket ani navštívit a čekáte pouze na doručení certifikátu e-mailem. U DV certifikátů s doménovým ověřením je samozřejmě nutné potvrdit ověřovací e-mail.

V případě potřeby se neváhejte obrátit na zákaznickou podporu SSLmarketu.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz