Prémiové funkce Symantec SSL certifikátů

8. 2. 2013 | Jindřich Zechmeister

Prémiové funkce Symantec získáte pouze při zakoupení SSL certifikátu této autority. Ostatní autority takto pokročilé funkce nenabízí. Rádi bychom vás seznámili s jedinečnými možnostmi zabezpečení vašeho webu, které se vám s použitím certifikátu Symantec otevírají.

SSL certifikáty Symantec jsou nejlepší možností zabezpečení vašeho webu. Krom nejvyšší možné důvěryhodnosti vám nabízí i prémiové funkce, které u ostatních certifikačních autorit nezískáte.

Certifikační autorita Symantec (dříve Verisign)

Symantec Seal-in-Search - pečeť ve vyhledávači

Funkce Symantec Seal-in-Search zobrazuje ve vyhledávačích u názvu vaší domény známý symbol Norton Secured Seal. Podle informací společnosti Symantec je pečeť zobrazována na více než 60 milionech počítačů, které používají programy Norton.

Návštěvník, který prohledává výsledky vyhledávání, uvidí na první pohled, že vaše webové stránky používají zabezpečení na nejvyšší úrovni a může jim plně důvěřovat. Známé logo Norton Seal upoutá jeho pozornost a zvýší jeho zájem navštívit odkaz.

Symantec seal-in-search

Symantec Seal-in-Search a pečeť Norton získáte zdarma ke každému SSL certifikátu Symantec z naší nabídky. Více informací o této funkci získáte na stránce podpory věnované pečeti Seal-in-Search od Symatec.

Kontrola škodlivého kódu (Web Site Malware Scan)

Webové prezentace jsou častým cílem útočníků, kteří se na ně pokouší umístit škodlivý kód nebo viry a infikovat počítače návštěvníků.

Koupí SSL certifikátů Symantec získáte pro váš web výhodu prestižního antivirového zabezpečení zdarma. Kontrola škodlivého kódu (malware) probíhá denně a na výskyt malwaru je provozovatel upozorněn e-mailem. V zaslané zprávě je konkrétní identifikace příčiny problému. Správce webu tak může neprodleně nepříjemnou situaci vyřešit.

Symantec Web Site Malware Scan

Podobnou varovnou zprávu návštěvník na vašem webu neuvidí, protože ho před viry chrání tvůrce prestižního antiviru Norton.

Posouzení zranitelnosti (Vulnerability Assesment)

Funkci Posouzení zranitelnosti si můžete představit jako bezpečností audit vašeho webu od společnosti Symantec. Váš web bude prověřen na slabá místa, které se mohou stát terčem útočníků. Pokud je slabina nalezena, Vulnerability Assessment pomůže a navede k nejrychlejšímu vyřešení problému.

Symantec prověřuje webové stránky automaticky každý týden. Test cílí na více než 1000 běžně využívaných síťových portů a kontrola odhaluje nejčastější slabiny serveru, jako je zastaralý software a "zadní dvířka" (backdoor).

Posouzení zranitelnosti Vulnerability Assesment

Pokud je na serveru nalezen problém, Symanctec pošle detailní zprávu popisující hlavní nedostatky. Ve zprávě je i informace o souvisejícím riziku, jeho možných dopadech a hlavně detailní popis, jak stávající problém vyřešit.

Symantec vám dává víc

Výše zmiňované prémiové funkce získáte pouze při zakoupení SSL certifikátu Symantec. Ostatní autority takto pokročilé funkce nenabízí.

Zmiňované prémiové funkce obdržíte zdarma ke všem certifikátům Symantec. Jedinou výjimkou je certifikát Symantec Secure Site, který nemá funkci Posouzení zranitelnosti; kontrola malwaru a Seal-in-Search však nechybí a získáte je i s tímto certifikátem.

Pokud se chcete dozvědět více o prestižních SSL certifikátech Symantec, neváhejte kontaktovat naši certifikovanou zákaznickou podporu.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz