Certifikační autorita RapidSSL – lídr levných certifikátů

27. 6. 2013 | Jindřich Zechmeister

Lídr na poli levných certifikátů, certifikační autorita, která je vlastněna nejrozšířenější certifikační autoritou na světě a jejíž certifikáty lze získat již za 5 minut.
Certifikační autorita RapidSSL se představuje.

Na trhu RapidSSL vystupuje jako samostatná značka a zaměřuje se na levné typy certifikátů. Které to jsou a jaké výhody s těmito certifikáty můžete získat si povíme v dnešním článku.

Objednej – potvrď – instaluj

RapidSSL logo

Hlavní konkurenční výhodou této certifikační autority je především velmi rychlé vystavení SSL certifikátů díky e-mailovému ověření a nízké pořizovací náklady. Díky tomu lze nasadit na server již za pár minut od objednání. Jde o certifikační autoritu, která pro 99,9 % webových prohlížečů nabízí plně důvěryhodné SSL certifikáty. Zákazníci se nemusejí obávat, že by za nízkou cenu získali nedostatečné zabezpečení. Za autoritou RapidSSL stojí silný GeoTrust, což podtrhuje důvěryhodnost této autority.

Typy nabízených certifikátů

RapidSSL – nejlevnější důvěryhodný certifikát

Již za 1 Kč denně zabezpečí tento certifikát všechny webové projekty, u kterých je kladen důraz na rychlost získání certifikátu, účelnost zabezpečení a výhodnou cenu. Tento nejlevnější SSL certifikát je možné uplanit prakticky ve všech oblastech vyžadující SSL komunikaci, převážně však v intranetovém použití, interních systémech nebo u menších webových projektů, kde se nevyžaduje ověření společnosti, pro kterou byl SSL certifikát vystaven.

RapidSSL Wildcard – zabezpečí doménu i subdomény

Cenově nejdostupnější hvězdičkový SSL certifikát od RapidSSLv naší nabídce, který zabezpečuje nejen hlavní doménu, ale především všechny její subdomény na jednom či více serverech. Díky doménové validaci (DV) se hodí pro případy, kdy není kladen požadavek na vyšší důvěryhodnost (např. ověření OV = Organization Validation; EV = Extended Validation). Obrovskou výhodou je opět jeho rychlé vystavení, které může být provedeno během několika minut.

Zkušební RapidSSL

Certifikát RapidSSL si můžete bezplatně vyzkoušet.
Podrobný návod jak si zkušební SSL certifikát RapidSSL zprovoznit, najdete v přiloženém dokumentu PDF.

  • Zkušební SSL certifikát je plně důvěryhodný
  • SSL certifikát ZDARMA
  • Vystavení během několika minut
  • Platnost na 30 dní
  • Vystavení je validováno e-mailem a telefonickým ověřením

Důvěryhodnost RapidSSL zajištěna

Certifikáty od RapidSSL jsou plně důvěryhodné (99,9 %), protože certifikační autorita je vystavena (získává důvěryhodnost) certifikační autoritou GeoTrust. To lze snadno ověřit v detailech certifikátu (záložka Cesta k certifikátu).

RapidSSL chain

Certifikát RapidSSL využívají např. následující projekty, kde si můžete vyzkoušet, že certifikát opravdu funguje.

Výhodou tohoto certifikátu také je, že zabezpečí tvar domeny s i bez www.

Přidejte na stránky pečeť - zvyšte pocit bezpečí

Pečeť RapidSSL Po vystavení a instalaci SSL certifikátu doporučujeme na vaše stránky umístit pečeť certifikační autority. Návštěvník stránek ihned vidí, že stránky jsou zabezpečené SSL certifikátem RapidSSL, čímž zvyšujete důvěryhodnost a pocit bezpečí na stránkách.

Pokud máte certifikát od jiné certifikační autority než RapidSSL, doporučujeme článek: Jak na web přidat pečeť certifikační autority od Jindry Zechmeistera.

Informace o konkrétních produktech RapidSSL případně jakýkoli dotazy z oblasti bezpečnosti stránek směrujte na naši zákaznickou podporu, nově i přes živý online chat.

Seriál o certifikačních autoritách

Další zajímavosti ze světa certifkačních autorit najdete v dalších článcích na našem blogu.

Symantec logo Symantec - staronový lídr v online bezpečnosti, v současnosti nejprestižnější certifikační autorita na světě.
 Thawte logo Thawte - jeden z průkopníků digitálních certifikátů. Od svého založení vydala již přes milion SSL certifikátů a svoje produkty nabízí ve více než 240 zemích světa.
GeoTrust logo GeoTrust - aktuálně nejpoužívanější certifikační autorita na světě, jejíž start začal koupí téměř krachujících certifikačních služeb.

Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz