Proč zvolit certifikát Thawte

3. 12. 2013 | Jindřich Zechmeister

Ve světě digitálních SSL certifikátů existuje mnoho certifikačních autorit. Jak se odlišují, když jsou jejich certifikáty prakticky stejné? Jak vybrat tu správnou certifikační autoritu? Na tyto otázky odpoví tento článek.

Věřte osvědčené firmě

Stejně jako v ostatních oblastech podnikání platí, že osvědčená firma s dlouhou tradicí má produkty vyšší úrovně, než mladé firmy, které se zaměřují více na cenu, než kvalitu svých produktů.

Thawte je od počátku komerčního využití digitálních certifikátů lídrem v této oblasti. S více než 17 roky zkušeností je tradičním vydavatelem digitálních SSL certifikátů. Certifikační autorita zabezpečuje online bezpečnost milionům svých zákazníků.

Během dlouhé historie Thawte nikdy nedošlo ke kompromitaci jejich infrastruktury a vydání falešných certifikátů. Ostatní certifikační autority takto zodpovědné nejsou a podobné incidenty se jim nevyhnuly.

Thawte - 1. mezinárodní certifikační autorita

Thawte byla první společnost, která začala vydávat digitální SSL certifikáty pro veřejné subjekty mimo Spojené státy. Můžeme tak Thawte označit za první skutečně globální certifikační autoritu.

Založil ji v roce 1995 známý vizionář Mark Shuttleworth ve věku pouhých 22 let. Díky své píli se vypracoval z garážových začátků na lídra digitálních certifikátů. Úspěšná společnost získala za pět let polovinu trhu s certifikáty a vydělala zakladateli na výlet do vesmíru. Dnes se věnuje zejména práci pro Canonical Ltd. a projektu linuxové distribuce Ubuntu.

Od svého založení Thawte vydalo přes milion SSL certifikátů a svoje produkty nabízí ve více než 240 zemích světa. Úspěšně odolává ostré konkurenci, která nemůže nabídnout stejnou důvěryhodnost a péči o své služby.

Thawte se zaměřuje pouze na SSL

Thawte se zaměřuje pouze na SSL certifikáty a jedná se o jejich primární činnost. Věnují se jim na 100 % a máte tak jistotu, že se místo ověřování vašeho certifikátu nevěnují prodeji hrnců nebo strojků na holení.

Srovnání Thawte a ostatních firem vydávajících certifikáty přehledně shrnuje následující tabulka.

Certifikační autoritaThawteGlobalsignComodoDigiCertGoDaddy
Nabízí SSL od... 1995 (první CA) 1996 2002 2003 2004
Hlavní činnost SSL certifikáty, code signing certifikáty, nástroje pro správu SSL SSL certifikáty, code signing certifikáty, nástroje pro správu SSL PC programy, firewall a prohlížeč SSL certifikáty, code signing certifikáty, nástroje pro správu SSL Registrace domény, webhosting
Podpora certifikátů 24/5, call centra v USA, Irsku a Austrálii. Podpora mluví 18 jazyky. Po-Pá 8-22 EST Svépomoc DV SSL bez podpory, podpora pro OV a EV přes týden z USA a UK 24/7 centrální podpora, jen anglicky a španělsky
CA vydává ze svých kořenových certifikátů (nejvyšší bezpečnost) Ano Ano Ne Ne Ne
CA nelicencuje své Intermediaty Ano Ne Ne Ano, ale nevystavují DV Ano
Nekompromitovaná CA Ano Ne Ne Ano Ne

Srovnání předních certifikačních autorit s Thawte. Zdroj: Symantec

Ze srovnání je zřejmé, že Thawte se plně věnuje SSL certifikátům, které jsou nejvyšší priorita. Ostatní firmy jim nevěnují takovou pozornost. 

Certifikáty Thawte jedině od specialistů

SSL certifikátům Thawte věříme a od počátků prodeje SSL certifikátů v České Republice je najdete v naší nabídce kompletní portfolio této certifikační autority. Jako Thawte Platinum Partner můžeme na základě dlouholeté spolupráce a velkého obratu nabídnout nižší cenu, než nabízí Thawte maloobchodním zákazníkům.

Kompletní nabídku certifikační autority Thawte najdete na SSLmarket.cz.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz