Magazín o bezpečnosti

Magazín o SSL certifikátech a certifikačních autoritách pro Vás píší odbornící z SSLmarketu.

Týden v bezpečnosti - 2. týden

Vítejte v souhrnu událostí v internetové bezpečnosti za uplynulý týden.

99 % mobilního malwaru je pro Android

Množství mobilního malwaru cíleného na platformu Android je známým problémem a hrozbou, překvapivé jsou však závěry článku 99% of mobile malware targets Android, podle kterého se jedná až o 99 % všeho malwaru.

Autorem tohoto odhadu je bezpečnostní společnost Kaspersky, která zkoumala nově objevené vzorky malwaru. Skutečně málo z nich je určeno pro telefony s Javou nebo Symbianem. V roce 2012 překročil počet objevených škodlivých vzorků 8x tempo předcházejícího roku. Celkově se jednalo o 6300 vzorků v roce 2012.

Pokud vlastníte telefon se systémem Android, měli byste použít bezpečností nebo antivirový program, například náš osvědčený Zoner AntiVirus Free, který je zdarma.

Nejlepší antiviry roku 2012 podle AV-Comparative

Respektovaná společnost AV-Comparative zveřejnila rozsáhlou zprávu o výsledcích testování antivirových programů za rok 2012. Výsledky této pravidelné zprávy též můžeme označit za vyhlášení nejlepších antivirů uplynulého roku.

V náročném testování AV-Comparative nejlépe obstály antiviry rumunské společnosti BitDefender a ruské společnosti Kaspersky. Vzhledem k metodice hodnocení výsledků je titul při shodě udělen produktu, který dříve nebyl oceněn. Produkt roku 2012 je tedy BitDefender.

Pokud chcete zjistit, jak "dobré" antivirové řešení používáte, doporučujeme prohlédnutí výsledků této zprávy. Nejlépe oceněné produkty jsou Avast, AVIRA, BitDefender, BullGuard, ESET, F-Secure, G Data a Kaspersky. Součástí zprávy jsou i screenshoty funkční testovaných aplikací, takže si můžete udělat přehled o testovaných antivirových programech.

Anonymous chtějí povýšit DDoS útok na legální formu protestu

Podle článku Anonymous wants DDoS attacks recognized as speech chtějí členové hnutí Anonymous po Obamově administrativě uznání DDoS (distributed denial-of-service) útoků jako legální formy protestu. Tuto svou snahu podpořili i peticí.

Ve zmíněné petici argumentují tím, že DDoS útok není vůbec formou hackingu, a že se jedná o stejnou věc, jako je opakované mačkání tlačítka F5. Útoky též přirovnávají k "occupy" protestům, jejichž prostředkem bylo obsazení prostoru před budovou, vůči které aktivisté protestovali. Též v petici chtějí, aby byly propuštěny osoby zatčené z důvodu páchání této činnosti. 

Byly hacknuty stránky Panasonic Czech Republic and Slovakia

Turecká skupina hackerů @Maxn3y se podle článku Panasonic Czech Republic and Slovakia Hacked, Defaced & Data Leaked pyšní "skalpem" oficiálního webu českého zastoupení společnosti Panasonic. Postiženo bylo 9 subdomén, 1 slovenská subdoména a jedna doména EU. Datum hacknutí článek neuvádí, ale odkazuje se na sérii útoků této skupiny z poloviny roku 2011. Hackeři získali obsah databází, které potom nahráli na veřejné úložiště.

Přejeme Vám krásný víkend a za týden na shledanou.

Další aktuality z oblasti bezpečnosti naleznete na našem blogu opět za týden.

Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
Certifikovaný Symantec Sales Expert Plus 
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz

Pole s hvězdičkou * jsou povinná.

Přidat komentář

Přehled komentářů

    Napište první komentář!