Magazín o bezpečnosti

Magazín o SSL certifikátech a certifikačních autoritách pro Vás píší odbornící z SSLmarketu.

Kvalifikované certifikáty a eIDAS

  • Představujeme certifikáty pro PSD2

    V nabídce SSLmarketu nově najdete certifikáty pro PSD2, tedy takové, které můžete použít pro dosažení shody s evropskou Směrnicí o platebním styku, která je účinná od 14. 9. 2019. Jaký je rozdíl oproti EV certifikátům a proč tento typ vznikl? V tomto článku se vše dozvíte a nové certifikáty si podrobně představíme.

  • Kvalifikované eIDAS certifikáty v nabídce SSLmarketu

    Do nabídky SSLmarketu byly konečně přidány dlouho očekávané kvalifikované certifikáty a služby, které splňují nařízení eIDAS. Kromě něj máme i certifikáty vhodné pro platební systémy a Směrnici o platebním styku (PSD2). Pojďme si připomenout co jsou kvalifikované certifikáty, jaké druhy elektronických podpisů známe a pro co jsou určeny. Dozvíte se též více o nových produktech v naší nabídce.

  • Co jsou QWAC certifikáty?

    Kvalifikované certifikáty jsou poměrně novým typem, který je vyžadován pro autentizaci serveru odpovídající evropskému nařízení eIDAS a směrnici PSD2. QWAC je v podstatě EV TLS certifikát, který navíc obsahuje rozšířené informace a při jeho získání musí dojít k osobnímu ověření žadatele. Co to znamená, jak ho získat a proč by vás měl zajímat se dočtete v tomto článku.